Paradiski – januar/mart 2017

PROGRAM

PARADISKI
La Plagne + Les Arcs + Peisey Valandry

06-15.01.2017.
10-19.03.2017.

AvalancheRiskSnowFestBegins 🙂

1. dan – petak @ Beograd/Novi Sad – La Plagne
Polazak iz Beograda / Novog Sada u poslepodnevnim časovima. Vožnja autoputom preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa pauzama za odmor i carinskih formalnosti. Noćna voznja…

2. dan – subota @ La Plagne
Pauza u supermarketu neposredno pred dolazak u La Plagne da bi se opskrbili neophodnim potrebštinama za prvo veče boravka u apartmanima.
Dolazak u La Plagne u poslepodnevnim/večernjim časovima. Smeštanje u apartmane… Deljenje ski pasova. Upoznavanje sa mestom boravka. Noćenje.

3/8. dan – nedelja/petak @ La Plagne + PARADISKI
Osvajanje anđeoskih uzvišenja i padina..

SNOW FEST

 • Roštilj na stazi //
 • Dnevne žurke //
 • Free ride akcijanje //
 • Takmičenja //
 • Otvoreni bazen, jacuzzi i sauna //
 • Večernje žurke //

9. dan – subota @ La Plagne – Novi Sad/Beograd
Napuštanje soba do 09:00h. Polazak autobusa za Srbiju. Pauza u outlet-u Vicolungo, kod Milana. Nastavak puta, noćna vožnja.

10. dan – nedelja @ Novi Sad/Beograd
Dolazak u Novi Sad / Beograd je predviđen u podnevnim časovima, u zavisnosti od saobraćaja na autoputu i zadržavanja na graničnim prelazima.

AvalancheRiskSnowFestEnds 🙁

CENE

cene_2017black_no%

Cena je formirana na bazi 55 platežnih putnika.

U slučaju manjeg broja prijavljenih ili promena na monetarnom tržištu, Agencija zadržava pravo na korekciju cene.

Važe opšti uslovi putovanja agencije Bon Voyage i Yuta.

-Cene u tabeli su izražene po osobi u eurima u izabranoj smeštanoj jedinici (plative u dinarskoj protivvrednosti po efektivna prodajanom kursu NLB banke na dan uplate).
-Kursnu listu možete preuzeti na sledećem linku: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php

-Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad.
-Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu.
-Obratite pažnju na vrednost eura za efektivna prodajani kurs, u polju koje se nalazi u donjem desnom uglu.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • autobuski prevoz sa polaskom iz Beograda / Novog Sada
 • 7 noćenja u odabranom apartmanu
 • ski pas za period od 6 dana za oblast La Plagne (175km staza)
 • korišćenje otvorenog termalnog bazena
 • AvalancheRisk tim na programu (pratnja, koordinatori)
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • boravišnu taksu: 9€ (obavezno)
 • doplatu za ski pass za PARADISKI oblast (ukupno 425km staza): 25€
 • opcionu SnowFest narukvicu
 • korišćenje jacuzzi + sauna: 5.5€ dnevno / 15€ pet dana
 • povratni deposit za smeštaj u visini od 80-100€ po osobi koji se uoči polaska (depozit se u potpunosti refundira ukoliko ne dođe do oštećenja objekta) (obavezno)
 • završno čišćenje, ukoliko apartman nije ostavljen u zatečenom stanju: 55-80€
 • opciono korišćenje posteljine: 13€ *plaća se prilikom dolaska u apartmane
 • opciono korišćenje hotelskih peškira: 3€ *plaća se prilikom dolaska u apartmane
 • međunarodno zdrastveno putničko osiguranje sa ski doplatakom za Srbiju – pokriće do 5.000€ po ceni od 17.5€ / za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu – pokriće do 30.000€ po ceni od 23.9€ ; koje obuhvata period putovanja 06-15.01.2016. / 10-19.03.2016. (osiguranje se obračunava u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kusru NBS na dan izrade polise)

SKI OBLAST – PARADISKI

PARADISKI

La Plagne + Les Arcs + Peisey-Valandry

Drugo po veličini skijaških oblasti NA SVETU u pogledu svoje mreže povezanih staza i odmarališta
Prostire se na nadmosrkoj visini od : 1.250m do 3.250m

PARADISKI – 425km
Zelene: 12
Plave: 135
Crvene: 77
Crne: 37

232 staze za sve nivoe zahtvnosti
818 mašina za osnežavanje
2 glečera na visino od preko 3000m
70% skijališta nalazi se na preko 2000m

LA PLAGNE
Zelene: 10
Plave: 67
Crvene: 34
Crne: 17

LES ARCS
Zelene: 2
Plave: 68
Crvene: 33
Crne: 20


OPIS SKI OBLASTI

RAZNOLIKOST NA STAZAMA

Ljubitelji zimskih sportova svako jutro mogu da biraju od 225km staza u La Plagne ili 425km staza celog Paradiski skijališta. Pored toga, postoji 8 velikih zabavnih područja za border i skijaše, uključujući snow parkove, boarder cross terene, half pipe, brojne free ride zone i nekoliko oblasti za cross-country skijanje.

Postoje i dodatni snowpark-ovi, jedan u blizini Les Blanchets lifta koji počinje u Plagne Bellecote, a drugi u oblasti Montchavin-Les Coches blizu žičare lifta Dos Rondo, na putu ka Les Arcs.

Odmah uz naselje se nalazi zona za najmlađe (početnička staza) sa besplatnom tunel-trakom pogodnom za vežbanje, nekoliko puderastih staza kao i free style zona (mali snow-park sa nekoliko prepreka, half-pipe, big air bag…)

OFF PIST

Iskusni skijaši i snouborderi će provesti najlepše dane u La Plagne / PARADSIKI ukoliko istražujći nepregledne površinu off piste zona koje su na raspolaganju, koje će često biti neobeležene! Snouborderi će uživati u La Plagne zbog velikog broja širokih staza koje su na raspolaganju, pogodne za početnike i napredne vozače, međutim pazite na ravnih delova staze kojih ume da bude iznad naselja Belle Plagne.

MEKA SNOUBORDERA

Za snoubordere, još od 1983. godine kada REGINS ROLLAND predstavio i uveo ovaj sport u kultnom filmu Apocalypse Snow, PARADISKI postaje meka snoubordera jer nudi odličnu mogućnost za freeride, mnogo širokih i otvorenih staza. Veliki broj snoubord friendy žičara, plavih i crvenih staza…

Vanoise Express, najveća i najmodernija gondola koja je do sada prevezla preko 5 miliona skijaša i bordera / dužina 1824m, najveća visina tokom vožnje 380m / kapacitet 200 putnika

Aiguille Rouge (Crveni Igla) – crveno / crna staza dugačka 8km vodi sa nv 3.226 metara vertikalnim padom od preko 2.000m.


INFORMACIJE O NASELJU – PLAGNE BELLECÔTE

O NASELJU

Plagne Bellecôte (1930m) – nadimak Bellcote – brana može zvučati iznenađujuće, jer ne očekujete da brane u Alpima. Međutim, kada stignete u moderan ski centar na nadmorskoj visini od 1.930m, jasno vam je kako zašto Plagne Bellecote dobija ovaj neobični nadimak. Izgrađeno 1974. mesto je u osnovi formirano u jednoj celini a impresivna gradjevina, apartmanski blok, zapravo izgleda kao džinovska brana. Postoje dva velika drvetom ukrašena stambena kompleksa izgrađena u obliku velikog talasa u sredini skijališta La Plagne, gde fanovi zimskih sportova mogu pronaći sve što im je potrebno za savršen odmor tokom skijanja. Moderni apartmani, radnje, tržni centri, restorani, kafići, barovi, disko klubovi, bioskop i sportski centar, klizalište… Vrhunac naselja je otvoreni termalni bazen koji se nalazi između ski liftova te vam je obezbeđen direktni pristup ovom bazenu sa poslednjeg spusta na stazi.

Snow Park ✓
Halfpipe ✓
Cross-country skiing ✓
Free ski track for begginers ✓

Sport shop ✓
Ski school ✓
Ski kindergarten ✓
Day nursery ✓

Ice rink ✓
Toboggan run ✓

Supermarket ✓
Bank ✓
Cashpoint ✓

Restaurant ✓
Bar ✓
Disco ✓

Heated outdoor swimming pool ✓
Sauna ✓
Wellness ✓
Cinema ✓


SADRŽAJ NASELJA – PLAGNE BELLECÔTE

PRISTUPAČNOST STAZAMA

Naselje Plagne Bellecote nudi ski staze na pragu vrata apartmana (nepunih 100m do staze) sa odličnom mrežom ski liftova. Iz centra naselja polazi 4 ski lifta koji omogućavaju efikasan pristup celom La Plagne skijalištu.

Direktnim pristupom najvišim tačkama skijališta i velikom broju staza se stiče odlična povezanost bez presedanja ka ski oblasti Les Arcs preko Vanoise Express čime je ogromna ski regija Paradiski praktično na dlanu svakom vozaču.

Pravi bonus je direktna povezanost naselja Plagne Bellecote sa istoimenim Bellecote glečerom stoga skijaši zaustavljanjem na vrhu Roche de Mio – 2700m mogu stići od svog apartmana do najviše tačke na skijalištu, 3250m, za svega 30min.

Ovime se stiče izuzetno jednostavna komunikacija ka i sa velike većine staza.
U blizini naselja su i free-style sadržaji: snowpark i halfpipe.

OD STAZE DO BAZENA

Plagne Bellecote nudi zabavu koliko na stazi toliko i van nje.
Možete birati između aktivnosti kao što su klizanje, snowmobilom ili hajking turu. Idealna aktivnost posle dana provedeng na obroncima je uron i relaksacija u otvorenom termalnom bazenu i sauni.

Ako ste u potrazi za wellness sadržajem, skijaši se mogu opustiti u Spa Bellecote koji se nalazi u prizemlju apartmana, i uživati u hammamu, đakuziju, sauni, solarijumu, masažama ili tretmanima lepote.

NAJMLAĐI

Centar Plagne Bellecote želi da osigura da porodice imaju udoban odmor i vreme provedeno na stazama te posebno brine o mlađim generacijama. Najmlađi gosti, uzrasta 2-5 godina, mogu da uživaju u „mini klubu“ u okviru kojeg postoji i zabavišete „Ile des Enfants“.

NOĆNI PROVOD

Oni koji traže različitu večernju zabavu ne treba da napuštaju zgradu. U prizemlju i suterenu stambenih kompleksa postoji veliki broj restorana i barova, kao i bioskop, disko klubovi. Ako ste u potrazi za još više sadržaja, žičarom koja radi do 22h lako stižete do naselja Belle Plagne gde ima dosta apres-ski žurki a odakle se možete vratiti laganom 10min šetjnom do Plagne Bellcote..

APRES SKI

Podalje od staze se nazali tipičan ekgleski pab Bar Spitting Fethers otvoren svakog dana od 15h koji prikazuje sport na svojim ekranima.
Inspirisan uspešnim klubom La Folie Douce u drugim centrima, bar Chauffe Marsel je novi dodatak La Plagne après ski scene. Poseduje terasu sa pogledom na Mont Blanc, nudi sadržaj u otvorenoj klubskoj bašti, retko viđen sound system, izvanredan provod za sve posle 15h.
Na sličan način, Le Bone u Plagne Bellecote nudi mešavinu ulične hrane i muzike.


OPIS ST JACQUES APARTMANA

VRSTE APARTMANA

STUDIO za 4 osobe cca 22-25m².
Veliki dnevni boravak sa četiri kreveta, dnevna soba se deli klizećim vratima u 2 zone, tv, odvojena kuhinja sa šporetom i mikrotalasnom rernom (neki imaju i klasičnu rernu), mašina za pranje sudova, ketler-kuvalo, toster, trpezarija, kupatilo sa tušem / kadom, uređaj za dodatno grejanje, odvojen toalet, terasa, ski lokeri u prizemlju objekta. Mobilni WiFi ruter dostupan po ceni od oko 7eur po danu (dozvoljava 4-6 korišćenje uređaja u istom momentu)

STUDIO za 5 osoba – cca 28-35m²
Dnevni boravak sa jednim ležajem na izvlačenje (2 osobe) i jednim standardnim ležajem (1 osoba), odvojena spavaća soba sa bračnim ležajem (2 osobe), tv, odvojena kuhinja sa šporetom i mikrotalasnom rernom (neki imaju i klasičnu rernu), trpezarija, mašina za pranje sudova, ketler-kuvalo, toster, kupatilo sa tušem / kadom, odvojen toalet, uređaj za dodatno grejanje, terasa, ski lokeri u prizemlju objekta. Mobilni WiFi ruter dostupan po ceni od oko 7eur po danu (dozvoljava 4-6 korišćenje uređaja u istom momentu)

APARTMAN za 7 osoba – cca 45-55m²
Dnevni boravak sa tri kreveta (3 osobe), odvojena spavaća soba sa bračnim krevetom (2 osobe), odvojena spavaća soba sa krevetom na izvlačenje (2 osobe), tv, kuhinja spojena sa dnevnim boravkom i trpezarojom, sa šporetom imikrotalasnom rernom (neki imaju i klasičnu rernu), mašina za pranje sudova, ketler-kuvalo, toster, kupatilo sa kadom, kupatilo sa tuš kabinom i toaletom, odvojen toalet, uređaj za dodatno grejanje, terasa, ski lokeri u prizemlju objekta. Mobilni WiFi ruter dostupan po ceni od oko 7eur po danu (dozvoljava 4-6 korišćenje uređaja u istom momentu)

APARTMAN za 8 osoba – cca 65-75m²
Dnevni boravak sa dva kreveta (2 osobe), odvojena spavaća soba sa bračnim krevetom (2 osobe), odvojena spavaća soba sa dva zasebna kreveta (2 osobe), odvojeni prostor/ uvala sa krevetom na sprat (2 osobe), tv, kuhinja spojena sa dnevnim boravkom i trpezarojom, sa šporetom i mikrotalasnom rernom (neki imaju i klasičnu rernu), mašina za pranje sudova, ketler-kuvalo, toster, kupatilo sa kadom, kupatilo sa tuš kabinom i toaletom, odvojen toalet, uređaj za dodatno grejanje, terasa, ski lokeri u prizemlju objekta. Mobilni WiFi ruter dostupan po ceni od oko 7eur po danu (dozvoljava 4-6 korišćenje uređaja u istom momentu)


INSTRUKCIJE ZA PLAĆANJE

– Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad.
– Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php
– Obratite pažnju na vrednost eura za efektivna prodajani kurs, u polju koje se nalazi u donjem desnom uglu.

PRIMER UPLATNICE


MODELI PLAĆANJA

-Rezervacija: 50€ sklapanje Ugovora, tj. u roku od 3 radna dana od dobijanja elektronskog Ugovora.
– 3/5 jednakih mesečnih rata do 25 dana do polaska / + opciono odloženo plaćanje čekovima građana (bez kamate) ili putem administrativne zabrane
*sve doplate i umanjenja (međunarodno zdravstveno osiguranje, SnowFest, doplate za ski pas, BBQ obroci.. , popust za ranu prijavu) se vrše u sklopu poslednje rate
**u slučaju odabira odloženog plaćanja predaju se čekovi / administrativna zabrana u navedenoj vrednosti u terminu uplate poslednje rate., lično ili poštom. Ček na poleđini obavezno sadrži: ime, prezime, jmbg, ulicu stanovanja, br.lk., mob tel

– Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad.
– Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php
– Obratite pažnju na vrednost eura za efektivna prodajani kurs, u polju koje se nalazi u donjem desnom uglu.

raspored uplata januar-mart1

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu (u vidu odgovora na mejl ili potpisa).
Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja i to:
-20% ako se putovanje otkaže do 30 dana pre početka putovanja,
-40% ako se putovanje otkaže 29 do 20 dana pre početka putovanja,
-80 % ako se otkaže 19 do 5 dana pre početka putovanja,
-100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.