.
.
.

BJELASICA
KOLAŠIN 1450 + 1600

.

.

.

.

REŽIM ULASKA DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Od 14. septembra 2021.g. ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako lica (državljani Crne Gore i stranci) poseduju jedan od propisanih uslova:

Potvrda o revakcinaciji, ukoliko je prošlo minimum 14 dana od revakcinacije (ukoliko se vakcina daje u dve doze);
Negativan PCR test na Covid-19, koji nije stariji od 72 sata, ili pozitivan PCR test na Covid-19 koji je stariji od 14 dana i nije stariji od 180 dana;
Negativan brzi antigenski test, koji nije stariji od 48 sati
Od navedenog su oslobođene osobe mlađe od 18 godina (crnogorski i strani državljani)

Resurs: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/crna-gora

Bjelasica je za razliku od ostalih planina u regionu vulkanskog porekla. Otuda, zelena leta, a bele zime. Od 1990. godine na Bjelasici postoji i istoimeni ski-centar, sa 15km uređenih staza. Krajem zime 2019. godine puštene su u rad proširene postojeće staze i uspinjače.
Planinu Bjelasicu karakterišu tri specificnosti i važne komparativne prednosti: veoma laka prohodnost i pristupačnost do najviših planinskih vrhova, veliko bogatstvo šumskog fonda i bogatstvo tekućih voda. Planina ima izuzetno dobar potencijal za ski terene.

Malo istorije nije na odmet 😊
Region u kojem leži Bjelasica nekada davno pripadao je Raškoj (X-XII vijek), Srbiji za vreme Nemanjića (XIII vek), Srbiji za vreme kneza Lazara (XIV-XV vek), bio u sastavu Srpske despotovine (XV vek), Bosanskom ejaletu (oko 1600. godine, na samoj granici sa Osmanlijskim carstvom), Crnoj Gori prvi put od 1860-1878. godine do 1914 zatim Zetskoj banovini Jugoslavije (do 1941) i ponovno Crnoj Gori od 1945.

Kolašin, grad sa 4.500 stanovnika leži na nadmorskoj visini 950 m, nalazi se na oko 400km od Beograda, oko 6h umerene vožnje kolima. Okružen je planinskim masivima Bjelasice, Sinjajevine i Komova i kompleksom stoletnih šuma nacionalnog parka (prašuma) Biogradska gora, Biogradskim jezerom i drugim jezerima u okruženju. Povoljna nadmorska visina i netaknuta priroda, bogata flora i fauna, čine ga gotovo idealnom vazdušnom banjom.
Skijaški tereni Kolašin 1450-1600 se nalaze 12km udaljeni od sela i do njih se pristupa kolima, shuttle busom, taksijem..  Kolašinska opština pruža izuzetne mogućnosti za uživanje, odmor, rekreaciju i zimske sportove…

Najviši vrh Bjelasice je Crna glava, visok 2.139 metara. Na južne padine planine Bjelasice se naslanjaju ništa manje živopisni lanci planine Komova.

OPEN AIR – NATURE – FREERIDE – POWEDER

Ovim putem ne želimo da pošaljemo poruku da ne poštujemo mere zaštite i opšte zdravlje.
Naprotiv, pratimo ih, poštujemo i poštovaćemo ih, kako u gradu tako i na planini.
Objave termina i aranžmana postavljamo iz razloga blagovremenog planiranja vremena, obaveza i društva a i da možemo vama da pružimo kvalitetnu uslugu.
Pokušaćem da kreiramo siguran, zabavan i udoban program u prirodnom ambijentu na planini, i nadamo se da će nam zdravstvene okolnosti ići na ruku.
Think positive!

.

.

BALKAN FREE TOUR

Smeštaj

Kolašin

aktuelan cenovnik do 10.11.2021.

u periodu 10.11.-01.12. cena se uvećava za 15€
u periodu 01.12.-11.02. cena se uvećava za 25€

11 – 15.02.2022.
11 – 17.02.2022.
 BREZA (1km) :
3* bungalovi za 4 osobe – ALMOST SOLD OUT
4* planinska kuća za 4 osobe
4* planinska kuća za 6 osoba
87€
108€
112€
CENTAR : apartmani 3*
sobe sa 4-5 kreveta
sobe sa 2-3 kreveta
95€
107€
CENTAR : hotel 2/3*
noćenje sa doručkom
sobe sa 2-3 kreveta
125€
ARSF BASIC narukvica
 

KOLAŠIN

NAPOMENA: pravo na popust ostvaruju prijave koje poštuju ugovorom definisanu dinamiku plaćanja, u suprodnom popust postaje neaktivan

  • važe opšti uslovi putovanja agencije Bon Voyage i Yuta.
  • cene u tabeli su izražene po osobi u eurima u izabranoj smeštanoj jedinici (plative u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate).
  • kursnu listu možete preuzeti na sledećem linku: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php
  • uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad.
  • broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu / obratite pažnju na vrednost eura za prodajani kurs

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

UKLJUČUJE: prevoz učesnika vozom sa polaskom iz Beograda (Topčider) u 21h, dolaskom u Kolašin u 06h. U povratku u polazak 21h iz Kolašina i 06h dolazak u Beograd, 3 noćenja u odabranoj kategoriji smeštaja, doručak u slučaju boravka u hotelu, organizaciju dnevnog i noćnog sadržaja
NE UKLJUČUJE: ski pass cca 15€ dnevno (još se ne zna da li će biti spojena skijališta pa samim tim ni cene ski passa), polupansion u objektu Breza (cca 12€ dnevno), boravišnu taksu (oko 1€ dnevno), troškove transporta prtljaga od stanice do smeštaja, transport od smeštaja do skijališta (tokom sezone 2020-21 je saobraćao shuttle bus po ceni od 1€ po pravcu, lokalne vlasti veruju da će i ove godine raditi autobus. U suprotnom saobraća taksi po ceni od oko 10€ po pravcu ili organizovan ARSF autobus.. more info soon), umanjenje za sopstveni prevoz : 10€
Naknada za rezervaciju (po osobi po pravcu):
– bc / kušet kolima ( kabina sa 6 ležaja) iznosi 3.5€
– ac / kušet kolima ( kabina sa 4 ležaja) iznosi 6.5€

USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA

COVID USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu (u vidu odgovora na mejl ili potpisa).

FullRefund-CovidCancelation: potpuni povraćaj novca u roku od 15 dana od datuma otkazivanja.
U slučaj zatvaranja skijališta ili hotela putnicima se refundira uplaćen novac u potpunosti, ili u slučaju obostrane saglasnosti nudi zamena usluga.
Putnici sa pozitivnim PCR testom imaju pravo da otkažu uslugu bez otkaznih troškova.
U slučaju zatvaranja granica, starni državljani koji su rezervisali smeštaj u Srbiji imaju rok od 25 dana pre početka usluge da otkažu rezervaciju bez otkaznih troškova, kao i gore navedene otkazne mogućnosti.
Internacionalne destinacije: za sve rezervacije koje se otkažu usled promena koje su izazvane vanrednim stanjem, zatvaranjem granica ili drugih odluka koje su donesene ispred vlada nekih od države finalne destinacije ili tranzitnih država, a u vezi sa COVID ili drugom sličnom pandemijom, a koje će direktno onemogućiti putovanje, čitav uplaćen iznos se refundira.

 

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA:

Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja i to:
-0% ako se putovanje otkaže do 50 dana pre početka putovanja,
-10% ako se putovanje otkaže do 49-30 dana pre početka putovanja,
-30% ako se putovanje otkaže 29 do 20 dana pre početka putovanja,
-50 % ako se otkaže 19 do 10 dana pre početka putovanja,
-80 % ako se otkaže 9 do 5 dana pre početka putovanja,
-100 % ako se otkaže 4 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

PROGRAM

FREE AT

BJELASICA – KOLAŠIN

Najviši vrh Bjelasice je Crna glava, visoka 2.139 metara. Na južne padine planine Bjelasice se naslanjaju ništa manje živopisni lanci planine Komova.

U okviru planine Bjelasica se nalaze 2 ski centra sa ukupno 27km staza prilagođene svim nivoima zahtevnosti, skijašima i borderima, i posebno akcenat staljen na free ride (off piste) terene
Kolašin 1450 – 17km staza /  Kolašin 1600 – 10km staza
Ova dva ski centra se nalaze na 2km udaljenosti jedan od dugog i na 12km od Kolašina, pa su vrlo pogodna za kombinovano dnevno skijanje tokom boravka u ovom naselju.

U okviru planine Bjelasica se nalaze 2 ski centra sa ukupno oko 27km staza prilagođene svim nivoima zahtevnosti, skijašima i borderima, i posebno akcenat staljen na free ride (off piste) terene Kolašin 1450 – 17km staza /  Kolašin 1600 – 10km staza

Kolašin 1600 – 10km staza  / Vrh 2035m
2 plave staze, 4 crvene staze i 2 crne staze
Ski centar je dobio naziv zbog nadmorske visine polazne tačke šestosedne žičare. Na 300 metara od restorana smeštena je polazna tačka šestosedne i sklopive žičare K8 čija se izlazna tačka nalazi na nadmorskoj visini od 2.035 metara. Sa izlazne tačke posetioci centra mogu izabrati osam staza za spuštanje i to sledeće kategorizacije: 2 plave staze, 4 crvene staze i 2 crne staze ukupne dužine 10,5 kilometara. Za najmlađe posjetioce obezbeđen je i dečiji ski lift.

Kolašin 1450 – 17km staza  / Vrh 1973m

6 plavih, 7 crvenih i 3 crne staze

Najviši vrh ski centra Kolašin 1450 je Crna glava, visok je 2139m, a samo skijalište je udaljeno 9 kilometara od grada Kolašina. Počeci modernog skijanja na Bjelasici vezuju se za 1990. godinu kada je izgrađena i prva žičara. Ski centar Bjelasica je nakon privatizacije 2007. godine promenio ime u Kolašin 1450.
Staze ski centra Kolašin 1450 se prostiru između 1450m i 1973m nadmorske visine, što predstavlja sasvim zadovoljavajućih 500m visinske razlike. Što se tiče instalacija vertikalnog transporta, tu je relativno novi šestosed dužine 1187 m, nešto stariji dvosed dužine 1840 metara, tri ski lifta tipa tanjir dužine po 500 metara, kao i baby ski lift dužine 150 metara.

Što se tiče staza, one su veoma raznovrsne i zanimljive konfiguracije. Skoro sve vode kroz šumu osim onih na vrhu koje su iznad šumskog pojasa. Većinom su plave i crvene kategorizacije. Treba spomenuti da se u poslednjih nekoliko godina zaista odlično uređuju, pa znaju da „izdrže“ tokom čitavog dana bez stvaranja hupsera. Prema zvaničnim podacima, skijalište ima šest plavih, sedam crvenih i tri crne staze. Međutim, neke od njih predstavljaju samo „varijante“ jedne iste staze, dok su crne staze u stvari namenjene freeriderima, jer se ne uređuju.

Ova dva ski centra su po planu pre pandemije treba da se spoje u jedan, ali je ovaj poces odložen do daljnjeg. Objedinjeni ski centri, jednog dana, raspolagaće sa oko 45 km skijaških staza, 3 šestosed žičare, 1 dvosed žičarom, 4 ski lifta, poligonima za obuku skijaša, ski rentalima, ski školama i drugim pratećim sadržajima.

1. dan – petak @ Beograd
Okupljanje ekipe u Beogradu, železničkoj stanica Beograd Centar / Prokop @ MostarskaPetlja MAPA, u 2030h. DressCode: SKI&SNOWBOARD!! Polazak u 21h vozom za Kolašin. Noćna zabavna vožnja 🙂

2. dan – subota @ Kolašin / Bjelasica
Dolazak u Kolašin u 06h, presvlačenje u ski opremu u vozu onih koji se nisu već sinoć tako obukli, transfer do smeštaja i odlaganje stvari. Odlazak na skijalište, skijaški dan, druženje na stazi. Povratak u smeštaj, posledpodnevni i noćni program. Noćenje.

3. dan – nedelja @ Kolašin / Bjelasica
Doručak. Osvajanje anđeoskih uzvišenja i padina… Povratak u smeštaj, posledpodnevni i noćni program. Idemo jako!!Noćenje.

4. dan – ponedeljak @ Kolašin / Bjelasica
Doručak, ko ima snage odlazi na stazu. Idemo još jedan dan još jednu noć!!

  • Roštilj na stazi
  • OpenAir Party
  • Večernje druženje

5. dan – utorak @ Kolašin / Bjelasica
Najuporniji nastavljaju! Nagrada sledi kao i inače u životu.. Malo duže spavamo danas pa kud koji mili moji 🙂 Ceo dan na stazi pa hvatamo voz ka Srbiji u 23:00h

6. i 7. dan – sreda / četvrtak @ Bjelasica
Ko želi, može da produži još koji dan..

FREE RIDE 

pow pow • bbq • free

Svi ljubitelji dubokog i svežeg snega će imati priliku da se spuštaju neutabanim padinama.
Kolašin 1600 je viši i južno je orijentisan samim tim ima više sunca. Nakon snežne noći pravo je uživanje voziti ovaj ski centar, čak ne morate mnogo ići van staze. Mahom su staze crvene, dosta su dugačke, strmije su pa se može reći da više leže skijašma.
Kolašin 1450, po rečima lokalaca, najbolje skijalište na svetu. Žičara je veoma brza a teren vijuga pa se za dana mnogo provede na. Pogodno je za porodice posebno pošto sve staze gravitiraju u istu tačku te je veoma laka za snalaženje. Sadrži 1 plavu i 2 crvene staze pa po prirodi podele ovde više borderi gravitiraju.
U nekim momentima pešačenjem do odrećenih vrhova se otvaraju prelepa prostranstva, što daje posebnu čar ovom ski centru.

SLOPES

ski • snowboard • kids • žičara

Planina Bjelasica sa svoja 2 ski centra Kolašin 1450 i 1600 se u prethodnom periodu istakla kao interesantna oblast za beg od gužva a pritom ne zaostaje za kvalitetom staza i sadržajem. Obe planine trenutno broje oko 27km staza što je apsolutno dovoljno za produženi vikend. Trenutno su ski centri odvojeni ali je u planu da se spoje tokom zimske sezone. Ukoliko se spoje dobija se još veliko polje za skijanje po stazama i van njih.

Kolašin 1600 – 10km staza / Vrh 2035m
2 plave staze, 4 crvene staze i 2 crne staze
Kolašin 1450 – 17km staza / Vrh 1973m
6 plavih, 7 crvenih i 3 crne staze

FREE @ BJELASICA
Provod po meri ARSF čoveka!!

………………

SMEŠTAJ KOLAŠIN

HOTEL
Hotel 3* se nalazi u samom centru Kolašina. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, recepciju i bar u kom se služi doručak.

BUNGALOVI BREZA 3*
Nalaze se na oko 1km udaljenosti od centra grada, poseduju bungalove za 4 osobe i centralni objekat u kom se služi doručak i večera i u kom je predviđeno poslepodnevno i večernje okupljanje.
Bungalovi su koncipirani na 2 sprata površine oko 25/30m2 po etaži. U prizemlju se nalazi sofa na razvlačenje i kupatilo dok na spratu 2 kreveta za spavanje. Svi bungalovi poseduju centralno grejanje.

PLANINSKE KUĆE BREZA 4*
Nalaze se na oko 1.2km udaljenosti od centra grada, koncipirane za 4 – 6 osoba. Planinska kuća za 4 osobe poseduje nekoliko apartmana od kojih svaki ima površinu 35 m², jednu spavaću sobu sa bračnim krevetom i kaučom na razvlačenje, prostor za sedenje i TV sa satelitskim kanalima. Takođe svaki apartman sadrži potpuno opremljenu kuhinju sa frižiderom i pločom za kuvanje, kao i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu.

Planinska kuća za 6 osoba sadrži 2 spavaće sobe (1 bračni i 2 single kreveta), sofu na razvlačenje u dnevnom boravku, kuhinju sa frižiderom i tosterom, flat-screen TV, prostor za sedenje i 1 kupatilo opremljeno hidromasažnom kadom.

U okviru ovih objekata dostupan je pribor za pripremu roštilja. Omogućeno korišćenje centralnog objekata u kom se služi doručak i večera i u kom je predviđeno poslepodnevno i večernje okupljanje.

APARTMANI CENTAR
Apartmani se nalaze u centru grada. Poseduju sobe sa 2-3-4-5 kreveta. Gosti apartmana besplatno mogu koristiti WiFi i privatni parking, flat-screen TV i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, besplatnim toaletnim priborom i tušem. Veći apartmani poseduju kuhinju.

DODATNI SADRŽAJ

LINEUP DAY 1

open air • nomad stlye
day • night
love • ride

LINEUP DAY 2
day • night
music • nature
relax • bbq slope party

BJELO BJELO

.

.

.

.
.
.
.

.
.
.
.

KAKO DO KOLAŠINA?

Organizovan prevoz vozom, potrebno je da budete na železničkoj stanici Topčider u četvrtak u 2030h.

Instrukcije za plaćanje

Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad. Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu: http://www.bancaintesa.rs/pocetna.21.html. Obratite pažnju na vrednost eura za efektivna prodajani kurs, u polju koje se nalazi u donjem desnom uglu.

PRIMER UPLATNICE

primer_uplatnice_arsf_2017

 MODELI PLAĆANJA

 

Rezervacija: 30€ po osobi / krevetu – sklapanje Ugovora, tj. u roku od 3 radna dana od dobijanja elektronskog Ugovora.
Ostatak do 25 dana do polaska / + opciono odloženo plaćanje čekovima građana (bez kamate) ili putem administrativne zabrane.

*sve doplate i umanjenja (SnowFest, BBQ obroci.. , popust za ranu prijavu) se vrše u sklopu druge rate
**u slučaju odabira odloženog plaćanja predaju se čekovi / administrativna zabrana u navedenoj vrednosti u terminu uplate poslednje rate., lično ili poštom. Ček na poleđini obavezno sadrži: ime, prezime, jmbg, ulicu stanovanja, br.lk., mob tel

Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad. Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php . Obratite pažnju na vrednost eura za prodajani kurs.

COVID USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu (u vidu odgovora na mejl ili potpisa).

FullRefund-CovidCancelation: potpuni povraćaj novca u roku od 15 dana od datuma otkazivanja.
U slučaj zatvaranja skijališta ili hotela putnicima se refundira uplaćen novac u potpunosti, ili u slučaju obostrane saglasnosti nudi zamena usluga.
Putnici sa pozitivnim PCR testom imaju pravo da otkažu uslugu bez otkaznih troškova.
U slučaju zatvaranja granica, starni državljani koji su rezervisali smeštaj u Srbiji imaju rok od 25 dana pre početka usluge da otkažu rezervaciju bez otkaznih troškova, kao i gore navedene otkazne mogućnosti.
Internacionalne destinacije: za sve rezervacije koje se otkažu usled promena koje su izazvane vanrednim stanjem, zatvaranjem granica ili drugih odluka koje su donesene ispred vlada nekih od države finalne destinacije ili tranzitnih država, a u vezi sa COVID ili drugom sličnom pandemijom, a koje će direktno onemogućiti putovanje, čitav uplaćen iznos se refundira.

PRIJATELJI

Wake up.

kick ass.
repeat.