.
.
.

PORTES DU SOLEIL
SVETLOSNA VRATA

Abondance – Avoriaz –  Champéry – Châtel – La Chapelle d’Abondance
Les Gets – Montriond – Morgins – Morzine – Avoriaz
St Jean d’Aulps – Torgon – Val-d’Illiez Les Crosets Champou

jedno od najvećih skijališta na svetu / Francuska – Švajcarska
preko 300 staza za sve nivoe zahtvnosti / 37 zelenih, 123 plavih, 110 crvenih i 30 crnih staza
preko 650km staza / preko 200 ski liftova / preko 700 mašina za osnežavanje
30 snow park-ova / vrh skijališta 2466m / podnožje skijališta 1000m

informacije o naseljima

SKIJALIŠTE PORTES DU SOLEIL

Kao jedno od najvećih skijaških oblasti na svetu, Portes du Soleil poseduje ski staze svih vrsta i nivoa zahtevnosti, od blagih padina za početnike do nekih od najizazovnijih staza na Alpima. Zbog veličine područja, koje broji preko 650km staza, nemoguće je obići sve celine u toku sedmodnevnog odmora. Samo skijalište se delom nazai u Francuskoj a delom u Švajcarskoj te ćete često prelaziti granicu ove dve države (lični dokument vam neće trebati ovom prilikom). Glavna staza povezuje većinu švajcarskih i jedan deo francuskih odmarališta (Chatel-Morgins-Champoussin-Les Crosets / Champery-Avoriaz-Chatel). Staze su uglavnom dobro projektovane te nećete imati mnogo mesta na kojima morate da skidate svoje skije ili snoubord.

SNEŽNI SVET U SRCU SKIJALIŠTA

U savršenom okruženju, Avoriaz i Morzine nude pravi snežni svet u srcu velikog skijališta Portes du Soleil (svetlosna vrata). Avoriaz podstiče svoju reputaciju kao najveći klub za planinske aktivnosti. To je mesto koje se od samog začetka ograničilo saobraćaj bez automobila i uvereno u potrebu poštovanja životne sredine, dobrodošlice i nagrade za decu, mestu gde je osećaj slobode ono što obeležava vaš odmor. Umesto automobila, pešačko odmaralište koristi konjske sanke koje unakrsno prelaze skijalište i pešačke staze u centru naselja. Avoriaz nudi unikatnu zabavu za decu i odrasle zahvaljujući različitim aktivnostima: deca mogu naučiti skijati “Village des Enfants” u selu legendarne francuske skijašice Ane Famos, dok se stariji i iskusniji posetioci mogu oprobati u prvom ekološkom snowpark-u u Evropi.

ODMARALIŠTA

U regiji Portes du Soleil ima trinaest odmarališta, od kojih je sedam francuskih i pet švajcarskih. Većina odmarališta rađala su se oko tradicionalnih dolinskih sela – samo Avoriaz, Les Crosets i Torgon bili su planski izgrađeni tokom sredine šezdesetih godina. Morzine i Chatel su najveći od tradicionalnih gradova na tom području. U suštini, skijanje se odvija na relativno niskoj nadmorskoj visini u odnosu na većinu francuskih destinacija. Najviša staza je ispod 2.500 m, a najniža je na oko 900 m. Međutim, područje je pod velikim uticajem mikroklime između Ženevskog jezera i Mont Blanca, koji generiše vrlo značajne snežne padavine u periodu od novembra do aprila, čime je omogućeno da područje bude otvoreno za skijanje od početka decembra do sredine ili kraja aprila.

MORZINE

Morzin je glavni grad oblasti Portes du Soleil i predstavlja odličnu bazu za ski odmor. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1000m što znači da podnožja staza u ranoj i kasnoj sezoni mogu biti zatvorena. Kao sjajna destinacija za porodični odmor Morzin ima veoma razvijene apres ski barove. Za one koji ne skijaju postoji velike ponudu aktivnosti kojima mogu ispuniti dan poput ronjenje pod ledom, pešačke ture u prirodi, snowmobile, tobogani, snowshoing, šopin, izvanredno klizalište i veliki bazen sa spa centrom. Morzin, za razliku od Avoriaza, poseduje više hotela te je prilagođen specifičnoj ciljnoj grupi. Česti gosti su Britanci, Švajcarci, Amerikanci..

Nakon što je izgrađena prva žičara 1934. godine, skijalište Morzine se nije mnogo razvijalo sve do 1960. kada je iz ovog mesta poslat predstavnik Francuske na zimskim olimpijskim igrama u Kaliforniji, Jean Vuarnet, koji je ovom prilikom osvojio zlatnu medalju u kategoriji spustu (downhill). Nakon povratka dobija zadatak da razvije skijalište na većoj nadmorskoj visini, upravo Avoriaz, kao i veze između manjih ski centara kreirajući veliku oblast Portes du Soleil. Ovaj veliki sportista je trenutno daleko poznatiji po brendu sunčanih naočara koje nose njegovo ime VOURNET koje je u početku nosio čitav francuski ski tim a kasnije je postao i zvanični pokrovitelj letnje olimpijade u Los Anđelesu 1984.

AVORIAZ

Avoriaz je mnogo više od zimskog sportskog centra. Njegova živa prošlost, izuzetan položaj na vrhu litice i jedinstveni arhitektonski stil koji je izazvao žestoku raspravu, ga činie mestom kao iz bajke.

Visoravan na kojoj se nalazi naselje je pripadao slavnoj porodici Chablais. Ovi pašnjaci nosili su ime “Rovorée” a nakon što je prvi slog ispao ime je postalo “Avorée”, da bi nakon određenog vremena postalo “d’Avoréaz”. Pastiri bi se u proleće popeli na visoravan sa stadom iz doline, a spustili bi se u jesen. Brvnare na visoravni bile su nastanjene samo kada je vreme bilo pogodno, objašnjavajući njihovu jednostavnu konstrukciju koja nije pružala nikakvu zaštitu od žestoke zime.

APRES SKI, BAROVI I NOĆNI PROVOD

Jedna od omiljenih stvari svih bordera i skijaša jeste apres ski koji traje 15:00 – 18:00, hladno pivo ili kuvano vino koje dođe kao kruna nakon dugačkog i iscrpnog dana na snegu.
Odlazak sa staze do dnevne žurke nikada nije bilo lakše u Avoriazu i Morzinu.

AVORIAZ

The Brasseri se nalazi na platou Avoriaza, često se zadesi živa svirka. Malo niže, na vrhu Prodains-a možete posetiti Chez Flo i Les Trappeurs koji služe odličan Aperol Spritzer na sunčanoj terasi.
Mesto koje morate posetiti je Igloo Bar, u dnu staze Arrare, obratite pažnju pošto je mesto pomalo skriveno. Bar je doslovno napravljen u kockama leda nalik pravom iglou, šank koji je jedna poveća santa leda iz kog se toči ledeno pivo. Na ovom mestu se često organizuju noćne žurke.
Le Bistro, Café Le Fantastique i Le Bowling Bar su mesta gde možete ostati do sitni noćnih časova dok je Le Yak mesto koje se posećuje poslednje i radi do 0530h.
https://www.avorinet.com/nightlife/

MORZINE

Morzine nudi široku ponudu kada su kafići, restorani i događaji u pitanju.
Inferno bar je popularan apres ski bar koji priređuje velike žurke u čuvenom dabl dek autobusu i izvanrednom pogledu na Morzin i okolne planine.
Le Kinkerne u Prodanins održava prilično vesele žurke posle staze, i nalaze se nadomak smeštaja.
Le Crepu je mesto koje biste posetili početkom večeri. Kako noć odmiče odaberite jedan od The Tibetan Cafe koje dočekuje turist i lokalce, Coyote Bar sa neobičnim setom arkadnih igrica ili The Cavern koje je glavno mesto za noćni provod u Morzinu i veoma je popularno sredom kada hotelski radnici imaju slobodno veče. Atmosfera je prijatna sa dosta ski i snowboard filmova koji se vrte na ekranima, otvoreno je do 02h. Cafe Chaud postaje vrlo popularno mesto sa alternativnom muzikom, DnB, upbeat house, funk, world i live bendovima.
Živa muzika se dešava u Dixie Bar, gde je irski bend „the Dixie Micks“ zadužen za atmosferu. Ovde takođe možete gledati sportske utakmice.
Ako vam ovo nije dovoljno, posetite noćne klubove l’Opera i Le Paradis koji se otvaraju u 23h i rade do 05h.

https://www.morznet.com/nightlife/

CENE

PORTES DU SOLEIL
MORZINE – AVORIAZ

Smeštaj 04 – 13.01.2019. 08 – 17.03.2019.
 Residence Le Téléphérique
( Les Prodains )

aktuelan cenovnik od 11.12.2018.

NAPOMENA: pravo na popust ostvaruju prijave koje poštuju ugovorom
definisanu dinamiku plaćanja, u suprodnom popust postaje neaktivan

Studio za četiri (4) osobe – cca 27m2 369€
399€
3 osobe koriste studio za 4 osobe +25€ +35€
2 osobe koriste studio za 4 osobe +65€ +100€
Apartman za šest (6) osoba – cca 37m2 369€ 399€
5 osoba koriste apartman za 6 osoba +15€ +20€
4 osobe koriste apartman za 6 osoba +35€ +55€
3 osobe koriste apartman za 6 osoba +65€ +100€
Apartman za osam (8) osoba – 54m2 369€ 399€
7 osoba koriste apartman za 8 osoba +10€ +15€
6 osoba koriste apartman za 8 osoba +25€ +35€
5 osoba koriste apartman za 8 osoba +40€ +60€
U slučaju da ne koristite autobuski prevoz -50€  -50€
U slučaju da ne koristite ski pass
Deca do 4 god
 -120€  -120€

 

 

Smeštaj 04 – 13.01.2019. 08 – 17.03.2019.
 Residence Snow
( Avoriaz )

aktuelan cenovnik od 11.12.2018.

NAPOMENA: pravo na popust ostvaruju prijave koje poštuju ugovorom
definisanu dinamiku plaćanja, u suprodnom popust postaje neaktivan

Studio za četiri (3) osobe – cca 18m2 449€ 489€
2 osobe koriste studio za 3 osoba  +55€  +70€
Studio za četiri (4) osobe – cca 20m2 429€ 459€
3 osobe koriste studio za 4 osobe +35€ +55€
2 osobe koriste studio za 4 osobe +110€ +145€
Apartman za četiri (4) osobe – cca 26m2 449€ 489€
3 osobe koriste apartman za 4 osoba +45€ +55€
2 osobe koriste apartman za 4 osoba  +125€ +170€
Apartman za šest (6) osoba – cca 35m2 419€ 449€
5 osoba koriste apartman za 6 osoba +25€ +35€
4 osobe koriste apartman za 6 osoba +55€ +75€
U slučaju da ne koristite autobuski prevoz -50€  -50€
U slučaju da ne koristite ski pass
Deca do 4 god
 -120€  -120€

NAPOMENA: pravo na popust ostvaruju prijave koje poštuju ugovorom definisanu dinamiku plaćanja, u suprodnom popust postaje neaktivan

 • cena je formirana na bazi 60 platežnih putnika.
 • u slučaju manjeg broja prijavljenih ili promena na monetarnom tržištu, Agencija zadržava pravo na korekciju cene.
 • važe opšti uslovi putovanja agencije Bon Voyage i Yuta.
 • cene u tabeli su izražene po osobi u eurima u izabranoj smeštanoj jedinici (plative u dinarskoj protivvrednosti po prodajanom kursu NLB banke na dan uplate).
 • kursnu listu možete preuzeti na sledećem linku: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php
 • uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad.
 • broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu / obratite pažnju na vrednost eura za prodajani kurs

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • autobuski prevoz sa polaskom iz Beograda / Novog Sada;
 • 7 noćenja apartmanima u naselju Les Prodains ( podnožje naselja Avoriaz ) na 50m od staze (uz maksimalnu popunjenost apartmana);
 • šestodnevni ski pas za oblast Avoriaz (70km staza);
 • ski pass umanjenje za decu do 4 godina (-120€);
 • ski pass umanjenje za decu od 5 do 15 godina (-30€);
 • PlayRoom zona za druženje;
 • wifi pristup internetu u lobiju apartmana (baru – restoranu);
 • AvalancheRisk tim na programu (pratnja, koordinatori);
 • troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • doplatu za ski pass za oblast Portes du Soleil (ukupno 650km staza): januar / mart = 45€ (za decu 16-19god doplata 25€);
 • boravišnu taksu: 9€ (obavezno);
 • opcionu SnowFest narukvicu;
 • povratni deposit za smeštaj u visini od 50€ po osobi koji se uoči polaska predaje predstavniku agencije (depozit se u potpunosti refundira ukoliko ne dođe do oštećenja objekta) *obavezno;
 • umanjenje za sopstveni prevoz: -50€ po osobi;
 • završno čišćenje, ukoliko apartman nije ostavljen u zatečenom stanju: 55-80€ *opciono;
 • opciono korišćenje hotelskih peškira: 6.5€ *plaća se prilikom dolaska u apartmane;
 • opciono korišćenje hotelske posteljina (jednokratna: 6€ za single krevet i 9€ za bračni krevet; pamučna: 10€ za single krevet i 15€ za bračni krevet);
 • opcioni set za kuhinju (sunđer, tablete za mašinu za sudove, tečnost za pranje sudova): 6€;
 • korišćenje parking mesta u podzemnoj garaži apartmana;
 • međunarodno zdrastveno putničko osiguranje sa ski doplatakom za Srbiju – pokriće do 5.000€ po ceni od 17.5€ / za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu – pokriće do 30.000€ po ceni od 21.5€ ; koje obuhvata period putovanja 04-13.01.2019. / 08-19.03.2019. (osiguranje se obračunava u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kusru NBS na dan izrade polise).
 • animacioni tim /  školicu skijanja- snowbordanja; paket: 5 dana  (3 sata na dan cena) : cena  150€
 • ski / snowbord škola individualni časovi : cena 25€/h

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA

Putnik ima pravo da odustane od putovanja ili segmenta aranžmana (korišćenja puta, smeštaja, ski pasa..) o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu (u vidu odgovora na mejl ili potpisa). Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja i to:

 • 20% ako se putovanje otkaže do 50 dana pre početka putovanja,
 • 30% ako se putovanje otkaže do 49-30 dana pre početka putovanja,
 • 50% ako se putovanje otkaže 29 do 20 dana pre početka putovanja,
 • 80 % ako se otkaže 19 do 5 dana pre početka putovanja,
 • 100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

PROGRAM

Morzine – Avoriaz

portes du soleil

1. dan – petak @ Beograd/Novi Sad – Avoriaz-Morzine
Polazak iz Beograda / Novog Sada u podnevnim časovima (oko 14h). Vožnja autoputom preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa pauzama za odmor i carinskih formalnosti. Noćna voznja…

2. dan – subota @ Avoriaz-Morzine
Pauza u supermarketu neposredno pred dolazak u Morzine – Avoriaz da bi se opskrbili neophodnim potrebštinama za prvo veče boravka u apartmanima.
Dolazak u oblas Morzine – Avoriaz u naselje Les Prodains gde se nalaze apartmani. Smeštanje u apartmane… Deljenje ski pasova. Upoznavanje sa mestom. Noćenje.

3/8. dan – nedelja/petak @ Avoriaz – Morzine / Porte du Soleil
Osvajanje anđeoskih uzvišenja i padina…

 • Roštilj na stazi
 • Dnevne žurke
 • Takmičenja
 • Free ride akcijanje
 • AQUARIAZ kupanjac
 • Večernje druženje u play zoni
 • Clubbing

9. dan – subota @ Avoriaz – Morzine – Novi Sad/Beograd
Napuštanje soba do 09:00h. Polazak autobusa za Srbiju. Pauza u outlet-u Vicolungo, kod Milana. Nastavak puta, noćna vožnja.

10. dan – nedelja @ Novi Sad/Beograd
Dolazak u Novi Sad / Beograd je predviđen u podnevnim časovima, u zavisnosti od saobraćaja na autoputu i zadržavanja na graničnim prelazima.

AVORIAZ
Zelene: 6
Plave: 25
Crvene: 14
Crne: 6

MORZINE
Zelene: 7
Plave: 23
Crvene: 26
Crne: 8

AVORIAZ  – idealno porodično odmaralište

Avoriaz je proglašen najboljim porodičnim odmaralištem 2013. godine na World Snow Awards-u u Londonu. Ova prestižna titula dodeljena je u znak priznanja napornog rada u cilju zadovoljavanja potreba cele porodice. Avoriaz je “100% ski-in, ski-out” pešačko odmaralište i jedinstveno je u Francuskoj. Gde god da odsedate, ne morate hvatati autobus biste izašli na stazu i otpočeli skijanje. Iz tih razloga je veoma pogodno da se ovde odmorite sa decom.

Roditelji, u martovskom terminu smo angažovali tim koji će svakodnevno biti na raspolaganju za animiranje i školicu, za rad sa početnicima i najmlađima! Instruktori su članovi nacionalnog snowboard DEMO tima. Paket: 5 dana / 3 sata na dan. Cena 150€ po osobi (30€ po danu).  Za rad sa pojedincima takođe stojimo na raspolaganju. Cena: 25€/h

Školica „Village des Enfants“, čuvene skijašice Annie Famose’s, od 1975. godine dočekuje decu, učeći ih da skijaju koristeći neprevaziđen način u Francuskoj. Principi nastave koji se ovde razvijaju zasnovani su na igri i zabavi, koji ohrabruju svako dete da usvoji pravi pokret na najprirodniji način. „Village des Enfants“ nalazi se u centru naselja, manje od 300 metara od svih odmarališta, čineći ga izuzetno pogodnim za porodice. Roditelji mogu da gledaju kako njihova deca napreduju.

Village des Enfants je prilagođeno posebno tempu svakog deteta. Ako dete ne želi da skija ceo dan, njemu će biti ponuđene alternativne aktivnosti u zatvorenom prostoru, kao što su crtanje, lutke, igra plastelinom, itd. Školica „Village des Enfants“ je pogodan za decu koja ne mogu da izdrže ceo dan na skijama pa im je potreban period za spavanje u toku dana. Ako vaše dete treba da spava ili odmoriti, postoji mogućnost za mlađu decu da ih preuzmu instruktori iz sela i vode ih u jaslice.

Dečji ski pass podrazumeva decu 5-15 godina (može se kombinovati sa porodičnom ulaznicama), a ne samo do 12 godina kao u većini drugih skijališta. Ski pass je besplatan za decu do 5 godina!

Kids Parkway i Lil’stash su dva snežna parka osmišljena isključivo za decu, gde mogu naučiti trikove (uzrasta od 6 do 12 godina). Novi Riglet Park, koji je otvoren 2012. godine, predstavlja dom za novi program učenja snouborda za decu od 3 godine starosti koji ne uključuje prvu fazu na skijama. (program koji se zove: Village des Enfants  – naučite snowboarding).

SADRŽAJ NASELJA

LES PRODAINS

Apartmani Residence Le Téléphérique se nalaze u selu Les Prodains locirano pod liticom naselja Avoriaz i povezani su modernom gondolom Les Prodains Express (kapacitet 35 osobe u kabini protok 2400 osoba po času) koja za 4min prelazi visinsku razliku od 600m.
Residence Le Téléphérique čini dvospratan objekat sa 50 apartmana, recepcijom, picerijom, barom, salom za razonodu (bilijar, stoni fudbal, separei, wifi), skijašnicom.
U neposrednoj okolini apartmana se nalazi pekara, dnevni i noćni bar koji često zna da ugosti live bendove a žurke traju do iza ponoći. Radnja se nalazi u mestu Avoriaz i Morzin s tim da će za prilike nabavke svaki drugi dan biti organizovan agencijski autobus sa polaskom oko 1800h i povratkom oko 1930h.
Sve ovo čini selo Les Prodains i Residence Le Téléphérique veoma kompaktnim i vrlo pogodnim za boravak AvalancheRiskSnowFest ekipe.

Početna stanica gondole Les Prodains Expressse nalazi nepunih 100m od apartmana Residence Le Téléphérique, otvara se svakog dana u 07h i radi do 21h dok petkom i subotom radi do 00h, sa pauzom u radu od 19:30 do 19:55h.

U punoj skijaškoj opremi za par minuta prilazite gondoli Les Prodains Express koja vas diže na 1800m nakon čega možeta da birate staze u oblasti Avoriaz i Portes du Soleil. Podnožje ski staze Les Prodains doseže do nepunih 50m od apartmana te se sa staze možete vrlo jednostavno i brzo stići do smeštaja a u isto vreme zadržati se na apres ski žurkama do sumraka.

Povezanost sa naseljem Morzine: Apartmani Residence Le Téléphérique su udaljeni od naselja Morizne oko 3.5km i povezani besplatnim shuttle busom koji saobraća u periodu od 08:30h do 21:00h. Lokalni put do Morzine nije opterećen i nema većih uspona te je pogodan i za šetnju.
https://www.morznet.com/buses

PARKING: kola se mogu parkirati na besplatnom parkingu koji je udaljen 1km od hotela i povezan besplatnih shutle busom. Druga opcija je da se kola parkiraju u podzemnoj garaži hotela s tim da je visina vozila ograničena na 1.8m, po ceni od 64€ za 7 dana. Postoji i otvoreni parking na 100m od hotela čija cena iznosi 70-80€ za period od 7 dana.

OPIS APARTMANA
Residence Le Téléphérique ( Les Prodains )

APARTMAN za 4 osobe cca 26m²
Dnevni boravak sa jednim ležajem na izvlačenje (2 osobe), odvojena spavaća soba sa bračnim krevetom (2 osobe), tv, kuhinja sa šporetom i mikrotalasnom rernom (neki imaju i klasičnu rernu), mašina za pranje sudova u nekim apartmanima, kupatilo i odvojen toalet, balkon.

APARTMAN za 6 osoba – cca 37m²  (dnevni boravak + 2 spavaće soba)
Dnevni boravak sa jednim ležajem na izvlačenje ili dva odvojena kreveta (2 osobe), odvojena spavaća soba sa bračnim krevetom (2 osobe), odvojena spavaća soba krevetom na sprat (2 osobe), tv, kuhinja sa šporetom i mikrotalasnom rernom (neki imaju i klasičnu rernu), mašina za pranje sudova u nekim apartmanima, kupatilo i odvojen toalet, balkon. Neki apartmani su dupleks i u tom slučaju poseduju dodatno kupatilo.

APARTMAN za 8 osoba – cca 54m² (dnevni boravak + 3 spavaće sobe)
Dnevni boravak sa jednim ležajem na izvlačenje ili dva odvojena kreveta (2 osobe), odvojena spavaća soba sa bračnim krevetom (2 osobe), odvojena spavaća soba krevetom na sprat (2 osobe), odvojena spavaća soba krevetom na sprat ili bračnim krevetom (2 osobe), tv, kuhinja sa šporetom i mikrotalasnom rernom (neki imaju i klasičnu rernu), mašina za pranje sudova u nekim apartmanima, kupatilo i odvojen toalet, balkon. Neki apartmani su dupleks i u tom slučaju poseduju dodatno kupatilo.

APARTMAN za 10-12 osoba – cca 80m² (dnevni boravak + 4 spavaće sobe)
Dnevni boravak sa jednim ležajem na izvlačenje ili dva odvojena kreveta (2 osobe), dve odvojene spavaća soba sa bračnim krevetom (4 osobe), odvojena spavaća soba krevetom na sprat (2 osobe), odvojena spavaća soba dva odvojena kreveta i bračnim krevetom (4 osobe), tv, kuhinja sa šporetom i mikrotalasnom rernom (neki imaju i klasičnu rernu), mašina za pranje sudova u nekim apartmanima, kupatilo i dva odvojena toalet, balkon. Neki apartmani su dupleks i u tom slučaju poseduju dodatno kupatilo.

* Opis soba je orijentacion i nije obavezujuć ugovorom.

OPIS APARTMANA
Residence Snow ( Avoriaz )

APARTMAN za 4 osobe cca 20m²
Dnevni boravak sa trpezarijom, sofa krevet na razvlačenje za 2 osobe sa TV, krevet na sprat za 2 osobe. Kuhinja sa frižiderom, električnim šporetom, rernom, mikrotalasnom pećnicom, mašinom za pranje sudova, aparatom za kafu, ketler, toster. Kupatilo sa toaletom.

APARTMAN za 6 osoba – cca 35m²
Dnevni boravak sa trpezarijom, sa krevetom za 2 osobe, TV i balkon. Odvojena spavaća soba sa krevetom na sprat za 2 osobe i bračnim krevetom sa ostavom i balkonom. Kuhinja sa frižiderom, električnim šporetom, rernom, mikrotalasnom pećnicom, mašinom za pranje sudova, aparatom za kafu, ketler, toster. Kupatilo sa toaletom.

* Opis soba je orijentacion i nije obavezujuć ugovorom.

PARKING: Da bi se očuvala priroda korišćenje kola nije dozvoljeno u naselju Avoriaz. Kola se parkiraju na prilasku odakle će vas lokalni tim prevesti do smeštaja saonicama ili električnim taksijem po ceni od 10-20€ po turi (uključuje sve putnike iz kola i prtljag). Parking može da primi 900 vozila i iznosi 12€ po danu / 68€ za period od 7 dana. Parking je pod video nadzorom i otvoren je 24/7. Nisu potrebne rezervacije, kontakt +33(0)4 50 74 07 76

Natkriveni parking prima 1697 vozila a cena mu je 16€ po danu / 91€ za 7 dana.

http://www.avoriazparkings.com/avoriazparkings/debut.php?1024:768

Morzine  –  Avoriaz
Portes du Soleil

Snow Park
Halfpipe
Sport shop
Ski school
Ski kindergarten
Snow scooters

Restaurant
Bar
Disco
Cash point
Supermarket
Bank

Swimming pool
Ice rink
Toboggan run
Snow shoe walking
Horse-drawn carriages
Helicopter rides

NAJBOLJI SNOW PARKOVI U AVORIAZU
Portes du Soleil broji oko 30 snežnih parkova

Ako ste novi na padinama, velike su šanse da ćete uskoro probati svoj prvi kicker ili rail. Freestyle vožnja je sjajna zabava i ako želite naučiti, nema boljeg mesta nego u snowparkovima u Avoriazu. Avoriaz i širi deo Portes du Soleil-a omiljeni su za freestyle skijaše i snowboardere. Definitivno najviše pažnje dobija prvi evropski Burton Stash snow park ali ne nazaduju ni ostali raštrkani u Avoriaz, Les Gets, Crosets, Nyon i Chatel. Na celoj skijaškoj oblasti Portes du Soleil nalazi se oko 30 parkova za različite uzraste i nivoe zahtevnosti.

AVORIAZ PARKOVI

 1. SNOWPARK DE LA CHAPELLE

Lokalno poznat pod imenom “Baby Park”, ovo je savršeno područje za početnike do naprednih nivoa. Tri linije kickera (zelene, plave i crvene) flat i kinked (izlomljene) boksove, railove tube (velike cevi) kao i C-šine i S-linije.

 1. SNOWPARK ARARE

Ovaj snežni park nalazi se iznad Avoriaza i pristupačan je putem Express Lac Intrets lifta. Lokalno je poznat pod nazivom “Veliki park” i iako veličina kickers-a teži u zavisnosti od snega u sezoni, to je dom za mnogo naprednije vozače nego “Baby Park”. Kickere ponovo ocenjuju kao crvene i crne, i zahtevaju veću veštinu i mnogo više hrabrosti. Izgled parka se menja iz godine u godinu i često je bolji kasnije u sezoni zbog utabanosti a aspekt severnog orijetisanja znači da zadržava svoj oblik veoma dobro. Ako niste baš vrsni vozač preporučujemo da se makar provozate kroz njega, užasno je zabavno.

 1. THE STASH

The Stash je 100% prirodno snežno igralište. Stvoren u saradnji sa Burton-om. Avoriaz Stash je jedinstven u Evropi i sastoji se od 3 rute različitih poteškoća a konstruisan je u potpunosti od dvne konstrukcije (stabala, klupa, dasaka..). Karakteristike The Stash-u su ili oblikovane prirodnim terenom ili izgrađene pomoću drveta, a dodatni užitak daje I linija vožnje koja vodi kroz drveće i preko različitih modula. Tri padine se spajaju na pola puta u skrivenoj kabini u šumi i zatim se ponovo odvajate kako biste nastavili sa svojom vožnjom. Definitivno je najbolje kada sneg pada, vidljivost pomaže okolno, landing (sletanja) su mekša, a elementi su u boljim uslovima. Iako je otvoreno za sve, treba ga tretirati kao park, a ne kao stazu pa bi trebalo pripaziti gde se zaustavljate jer bi to moglo biti na off ili landing mestima.

 1. LI’L STASH

Ovo područje je, kako njegovo ime kaže mlađi brat The Stash-u. Spuštajući se niz ivicu Procolou run, ona ima wall ride i neke drvene module kao što možete naći u Lindarets-u.

 1. BURTON KIDS PARKWAY

Ovo područje za početnike je ušuškano kod donjih zgrada Avoriaza u sektoru Falaise. Park je zvanično otvoren 2012. i dizajniran je specijalno za apsolutne početnike. Kratka i vrlo nežna staza servisira “Trashers” žičara, a kickers i boxes ovde su mali i široki, pre svega sigurni. Savršeno za decu i početnike.

 1. SUPERPIPE

Superpipe je u Avoriazu više od dvije decenije i nalazi se odmah ispod Prodains bubble-a, iznad Stade Chairlift-a. Nije toliko veliki kao oni na takmičenjima kao što je X-Games, ali ipak može biti zastrašujući vid za prosečne vozače. Najbolje se vozi u jutarnjim časovima ili hladnim zimskim mesecima.

 1. SKICROSS

Ako tražite brzinu na skijama i malo izazova koji zahteva tehniku, uputite se do Pointe de Voriaz i pokušajte Skicross Run koje se odvija paralelno sa liftom Choucas u području Chavanette. Ima različite nivoe, ali vam omogućava da zaista testirate napredne ili srednje veštine svoje vožnje.

KAKO DO MORZINE – AVORIAZ?

GPS koordinate smeštajnog objekta Residence Le Téléphérique  Morzine – Avoriaz / Prodains: 2819 Route des Ardoisières, 74110 Morzine, Francuska : Latitude : 46.189984 / Longitude : 6.752213

Najbliži aerodromi: Geneva Cointrin International Airport (80 km) : 00 41 22 717 71 11 Annecy Airport (96 km) : +33(0)4 50 27 30 06 Lyon St Exupéry Airport (200 km) :0 826 800 826
Sa avio kompanijom EASYJET možete petkom da letite direktnom linijom iz Beograda u jutarnjim časovima a iz  Budimpešte svakim danom u poslepodnevnim časovima. Detaljnije na http://www.easyjet.com
Sa Ženevskog aerodroma postoji redovna shuttle bus linija do Les Prodains i Avoriaza i saobraća u peroidu 10h do 22h dok u povartku od 0730 do 2145h sa polascima na svakih 1-2h. Predlažemo da blagovremeno bukirate svoje mesto jer je broj ograničen, i to na sledećem linku: http://www.easybus.com/en/geneva-airport

Dolazak putem: Iz pravca severa Via Dijon do puta A41, pravac Chamonix. Exit 18 Cluses, pravac Taninges na putu D902, pravac Les Gets; Iz pravca Italije,  A4 odvajanje na A5 u pravcu Chamonix, nakon tunela Chamonix put E25/A40, pravac Taninges na putu D902, pravac Les Gets

Dolazak vozom: Méribel je pozicioniran na samo 18 km od Moûtiers koji je povezan TGV sa evropskim gradovima Lillom, Parizom, Briselom i Londonom.

MOVE IN AVORIAZ TRANSPORT WITHIN THE RESORT +33(0)4 50 74 01 55 You can easily get around in the resort by foot, shuttles and a small train are also available. MOVE IN AVORIAZ Transports WITHIN THE RESORT Shuttle services with sledges and tracked vehicles are available 7 days a week to help you get to your apartment, chalet or hotel from the entrance and to get around in…

Instrukcija za plaćanje

Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad. Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu: http://www.bancaintesa.rs/pocetna.21.html. Obratite pažnju na vrednost eura za efektivna prodajani kurs, u polju koje se nalazi u donjem desnom uglu.

PRIMER UPLATNICE

primer_uplatnice_arsf_2017

 MODELI PLAĆANJA

 

Rezervacija: 50€ sklapanje Ugovora, tj. u roku od 3 radna dana od dobijanja elektronskog Ugovora. 3/5 jednakih mesečnih rata do 25 dana do polaska / + opciono odloženo plaćanje čekovima građana (bez kamate) ili putem administrativne zabrane.

*sve doplate i umanjenja (međunarodno zdravstveno osiguranje, SnowFest, doplate za ski pas, BBQ obroci.. , popust za ranu prijavu) se vrše u sklopu poslednje rate
**u slučaju odabira odloženog plaćanja predaju se čekovi / administrativna zabrana u navedenoj vrednosti u terminu uplate poslednje rate., lično ili poštom. Ček na poleđini obavezno sadrži: ime, prezime, jmbg, ulicu stanovanja, br.lk., mob tel

Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad. Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159-27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php . Obratite pažnju na vrednost eura za prodajani kurs.

Model plaćanja
04-13.01.2019.
PLAĆANJE PRE PUTOVANJA                                                                   ODLOŽENO PLAĆANJE
rezervacija 50€ rezervacija 50€
15.10.2018. 100€ 15.10.2018. 70€
15.11.2018. 100€ 15.11.2018. 70€
15.12.2018. 109€
+ doplate
– umanjenja
15.12.2018. 69€
+ doplate
– umanjenja
    31.01.2019. 50€
    28.02.2019. 50€
Model Plaćanja
08-17.03.2019.
PLAĆANJE PRE PUTOVANJA                                                                   ODLOŽENO PLAĆANJE
rezervacija 50€ rezervacija 50€
15.10.2018. 70€ 15.10.2018. 50€
15.11.2018. 70€ 15.11.2018. 50€
15.12.2018. 70€
+ doplate
– umanjenja
15.12.2018. 50€
+ doplate
– umanjenja
15.01.2019.  70€ 15.01.2019. 50€
15.02.2019.  59€  15.02.2019. 39€
31.03.2019. 50€
30.04.2019. 50€

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA:

 

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu (u vidu odgovora na mejl ili potpisa).
Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja i to:
-20% ako se putovanje otkaže do 50 dana pre početka putovanja,
-30% ako se putovanje otkaže do 49-30 dana pre početka putovanja,
-50% ako se putovanje otkaže 29 do 20 dana pre početka putovanja,
-80 % ako se otkaže 19 do 5 dana pre početka putovanja,
-100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

PRIJATELJI

Wake up.

kick ass.
repeat.