TRI DOLINE

VAL THORENS

VAL THORENS MERIBEL / LES MENUIRES / COURCHEVEL

 Najveće povezano skijalište na svetu
preko 600km staza /vrh skijališta na 3230 mnv
51 zelena, 132 plave, 106 crvene, 32 crne staze
169 ski liftova, preko 2100 mašina za veštački sneg

Vodič kroz ski centar Val Thorens

VAL THORENS

Val Thorens je živahan, kosmopolitski i zabavan ski centar u Francuskim Alpima. Kao deo prostranog ski područja Tri doline, nudi beskrajne mogućnosti za skijanje na stazama i van njih. Kao najviši ski centar u Evropi, jedno je od najsigurnijih ski destinacija na svetu. Sa izuzetnim pejzažima, atmosferom za zabavu i zavidnim snežnim uslovima, nije čudo što je Val Thorens jedan od najpopularnijih ski centara na svetu.

Grad sam po sebi je sagrađen sa ciljem da bude ski centar. Možda nema starinski šarm drugih tradicionalnih ski gradova, ali nudi praktičnost. Okružen dramatičnim planinskim pejzažima i sa zabavnom, gostoljubivom atmosferom, grad je veoma prijatan za boravak. Zbog svoje namenske izgradnje, većina hotela omogućava skijanje do samih vrata, a sve što vam je potrebno je odmah tu.

Popularan među studentima i luksuznim putnicima, Val Thorens okuplja raznolik skup zimskih avanturista. Ako volite da se intenzivno skijate i zabavljate, Val Thorens je savršeni ski centar.

Ski sezona u Val Thorensu obično traje od sredine novembra do kraja aprila. Val Thorens je deo prostranog ski područja Tri doline, koje nudi 600km savršeno uređenih staza.

Ski područje Tri doline obuhvata susedne ski centre Meribel, Courchevel i Les Menuires. Rezultat je izuzetan raspon ski staza, od blagih zelenih za početnike do izazovnih crnih za iskusne profesionalce.

Sa brzim, modernim ski liftovima, Val Thorens i okolno ski područje nude pristupačno i privlačno ski iskustvo.

Val Thorens je jedan od najboljih ski centara u Evropi za početnike, nudeći mnogo širokih, blagih padina blizu centra naselja. Postoji odlična zona za početnike odmah pored grada, sa pokretnim trakama za vuču – stoga nema potrebe za mučenjem sa vučnim liftovima. Ima mnogo opraštajućih plavih staza raspršenih po Val Thorensu, što ga čini sjajnim ski centrom za učenje skijanja ili snowboardinga.

NAJBOLJE SKI STAZE U VHAL THORENSU

Početnici mogu unaprediti svoje veštine na stazi Cairn prema Les Menuiresu. Sa svojim širokim i blagim padinama, to je idealno mesto za vežbanje skretanja.

Za one srednjeg nivoa, isprobajte raznovrsnu crvenu stazu Allamande s vrha 3 Marches do Les Menuiresa. Nudi zanimljivu kombinaciju strmih delova, uvijenih prolaza i dugih klizanja.

Oni s više iskustva mogu testirati svoje veštine na strmijim padinama Cime de Caron, uključujući crvenu Col de l’Audzin. Skijaši i snowboarderi koji traže izazov mogu isprobati crnu stazu Combe de Caron, sa predivnim pogledima u pozadini.

Ili postoji crna staza Combe Rosael koja prolazi kroz prelepu Orelle (često se naziva ‘četvrta dolina’). To nije za one slabijeg srca i najbolje je izbegavati ako uslovi snega nisu savršeni.

Za još izvanrednijih pogleda, uputite se na najvišu stazu u Three Valleys. Crvena Coraia se nalazi u Orelleu i počinje na vrtoglavih 3,230m. To donosi neverovatne panoramske poglede na Alpe, uz relativno lagan spust.

SNOWPARK

Snowpark Val Thorens se može doći preko sedežnice Moutière. Praktično postoji vučni lift koji vas vraća na vrh parka, štedeći vam redove za sedežnicu.

Dom velikih kickera, VT snowpark je sjajno mesto za profesionalne freestyle skijaše da usavrše svoje trikove i akrobacije. Zbog dobrih uslova snega u centru, kickeri ostaju u dobrom stanju tokom cele sezone.

Staze u parku su obojene na osnovu težine, prateći isti sistem kao i padine: zelena (lako), plava (srednje), crvena (teško) i crna (vrlo teško). Postoji pet zona: 800m dug boardercross, tri freestyle zone i Jump’Air (gigantski vazdušni jastuk).

Ključne karakteristike Val Thorens snowparka uključuju skakaonicu, kut,big air, zid za vožnju, rucna šipka, pola cevi i whoops.

VAN STAZA I BACKCOUNTRY

Val Thorens pruža mnogo lako dostupnih prilika za vožnju van staza. Zbog visine i izvrsnih uslova snega u Val Thorensu, powder dane obično možete uživati dobro u proleće.

Područje Pierre Lory nudi dobar ukus van-staza skijanja koje je relativno umereno i blizu staza. Može se pristupiti s vrha vučne staze Col i završava u dolini Maurienne.

Za nešto zahtevnije, Vallon Du Lou je velika dolina koja nudi neko uzbudljivo backcountry skijanje do jezera na dnu. Za van-staza skijanje koje je dalje, postoji mnogo vođenih tura kojima se možete pridružiti.

Imajte na umu da je teren stenovit, pa je skijanje van staza najbolje raditi u drugoj polovini sezone da biste zaštitili svoje skije. Ako iznajmljujete skije i planirate skijati van staza, vredi uzeti neophodno osiguranje za pokrivanje oštećenja opreme.

CENE

VAL THORENS

RESIDENCE LES TEMPLES DU SOLEIL

APARTMANI CENA
apartman za 5 (pet) osoba:
28- 30 m²
489€
4 osobe koriste apartman za 5 osoba 545€
3 osobe koriste apartman za 5 osoba 635€
apartman za sedam (7) osoba:
35-40 m²
489€
6 osobe koriste apartman za 7 osoba 525€
5 osobe koriste apartman za 7 osoba 575€

NAPOMENA: pravo na popust ostvaruju prijave koje poštuju ugovorom definisanu dinamiku plaćanja. Ukoliko se definisane rate ne poštuju popust postaje neaktivan bez obaveze da Agencija opomene putnika o zaostalim obavezama, te se primenjuje aktuelni cenovnik.

Cena je formirana na bazi 55 platežnih putnika.
U slučaju manjeg broja prijavljenih ili promena na monetarnom tržištu, Agencija zadržava pravo na korekciju cene.
Cene prevoza su podložne promeni spram vrednosti energenata na tržištu.
Važe opšti uslovi putovanja agencije Bon Voyage i Yuta.
Osoba zadužena za reklamacije: Miloš Drašković (milos@bonvoyge.co.rs / 063532535)

-Cene u tabeli su izražene po osobi u eurima u izabranoj smeštanoj jedinici plative u dinarskoj protivvrednosti po srednjem na dan fakturisanja.
– Za potvrdu rezervacije neophodno izvršiti uplatu 9.500,00din u roku od 3 dana
-Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Narodnog fronta 10, 21000 Novi Sad.
-Broj tekućeg računa u 340-11006070-35; 205-506256-49, poziv na broj je broj Vašeg ugovora.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• 7 noćenja u apartmanima Residence Les Temples du Soleil (SkiInSkiOut / 0m od staze) u naselju Val Thorens, uz maksimalnu popunjenost apartmana
• šestodnevni ski pas za oblast Val Thorens (cca 150km staza):
• posteljina i peškiri
• 1. i 2. prazan krevet u sobi (za cene “4 u 5”, “3 u 5”, “6 u 7” i “5 u 7”)
• ski lokeri
• wi-fi basic
• AvalancheRisk tim na programu (pratnja, koordinatori)
• troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • doplata za šestodnevni ski pass „Tri doline“ – 40€
 • opcioni bonus “nulti” ski dan – 47€ ski pass za oblast Orelle/Val Thorens / plaća se na licu mesta
 • doplata za 3. prazan krevet 289€ (deli se na broj osoba koje borave u sobi)
 • autobuski prevoz sa polaskom iz Beograda / Novog Sada po ceni od *165€ po osobi
 • umanjenja za decu do 4,9 god i neskijaše -200€
 • *boravišnu taksu: cca 2,5€ dnevno (plaća se na licu mesta i podložna je promeni spram odluka lokalne uprave)
 • *povratni deposit za smeštaj u visini od 100€ po krevetu koji se polaže putem rezervacije iznosa na kreditnoj kartici na licu mesta – recepciji (depozit se u potpunosti refundira ukoliko ne dođe do oštećenja objekta). Iznos 500€ za petokrevetne apartmena i 700€ za sedmokrevetne apartmane
 • nosilac ugovora je materijalno odgovoran za eventualnu štetu koju prouzrokuje u smeštajnom objektu (hotelu) a premašuje obavezan deponovan iznos i u obavezi je da materijalno nadoknadi tu štetu na licu mesta
 • boravak kućnih ljubimaca uz priložen pasoš – 75€ nedeljno
 • wellness zona za relaksaciju
 • međunarodno zdrastveno putničko osiguranje sa ski doplatkom
 • parking za automobile 84€ nedeljno

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu (u vidu odgovora na mejl ili potpisa).

Za sve rezervacije koje se otkažu usled promena koje su izazvane pogoršanjem zdravstvenog stanja, vanrednim stanjem, zatvaranjem granica ili drugih odluka koje su donešene ispred vlada nekih od države finalne destinacije ili tranzitnih država, a u vezi sa COVID, ne postoje posebni uslovi otkaza.

Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na (u vidu odgovora na mejl ili potpisa) ukupnu cenu putovanja i to:
– 10% ako se putovanje otkaže do 90 dana pre početka putovanja,
– 20% ako se putovanje otkaže do 89-50 dana pre početka putovanja,
– 40% ako se putovanje otkaže 49 do 30 dana pre početka putovanja,
– 80 % ako se otkaže 29 do 15 dana pre početka putovanja,
– 90 % ako se otkaže 14 do 7 dana pre početka putovanja,
– 100 % ako se otkaže 6 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

 

PROGRAM

VAL THORENS

TRI DOLINE

 1. dan – petak @ Beograd/Novi Sad – Val Thorens Polazak iz Beograda / Novog Sada u poslepodnevnim časovima. Vožnja autoputom preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa pauzama za odmor i carinskih formalnosti. Noćna voznja…
 1. dan – subota @ Val Thorens- Dolazak u Val Thorens u poslepodnevnim časovima. Smeštanje u apartmane… Deljenje ski pasova. Upoznavanje sa mestom boravka. Noćenje.

3/8. dan – nedelja/petak @ Val Thorens/ tri doline
Osvajanje anđeoskih uzvišenja i padina…

 • Roštilj na stazi
 • Dnevne žurke
 • Free ride akcijanje
 • Kupanjac i klizanjac
 • Večernje druženje upabovima
 1. dan – subota @ Val Thorens – Novi Sad/Beograd
  Napuštanje soba do 09:00h. Polazak autobusa za Srbiju. Pauza u outlet-u Vicolungo, kod Milana (ukoliko vreme polaska i uslovi na putu dozvole da se stigne u radno vreme outleta). Nastavak puta, noćna vožnja.
 2. dan – nedelja @ Novi Sad/Beograd
  Dolazak u Novi Sad / Beograd je predviđen u podnevnim časovima, u zavisnosti od saobraćaja na autoputu i zadržavanja na graničnim prelazima.

AvalancheRiskSnowFestEnds 🙁

           TRI DOLINE

 • 600km staza
 • 337 različitih staza
 • 53 zelene
 • 136 plave
 • 113 crvenih
 • 35 crnih
 • 166 ski liftova
 • 12km najduža staza
 • 3420m najviša tačka
 • 5 freestyle parkova za vožnju

VAL THORENS

 • 26 km staza
 • preko 84 staze
 • 11 zelenih
 • 37 plavih
 • 29 crvenih
 • 7 crnih

VAL THORENS

Opis naselja:
VAL THORENS

Val Thorens  je dinamično i živahno odmaralište sa naglaskom na sport i zabavu, sadži veliku ponudu barova i noćnih klubova koji su aktivni u toku dana i duboko u noć. Najpouznatiji od njih je čuveni La Folie Douce.
Novi sportski centar LE BOARD se nalazi na 600 metara od rezidencije. Sportski centar ima teniske terene, AQUA AREA sa bazenom, wellness područje sa saunom, hamamom i đakuzijem.
Dodatne aktivnosti: badminton, squash, tenis, odbojka, fudbal,  fitnes, kuglanje, streličarstvo, climbing, alpsko skijanje, nordijsko skijanje, sankanje, zip-linija.

RESIDENCE LES TEMPLES DU SOLEIL

OPIS APARTMANA

Svi putnici u terminu 16-23.03. su smešteni u jednom objektu. U pitanju je rezidencija Les Temples du Soleil koja se nalazi na visini od 2300m u naselju Val Thorens, doslovno na samoj stazi dakle full SKI IN SKI OUT pozicionirana, sa ski prodavnicom u sklopu smeštaja. U sklopu kompleksa postoji prostor za opuštanje i fitnes sa saunom, hamamom i 2 đakuzija.

Velika rezidencija, sastavljena od 2 zgrade, sastoji se od potpuno opremljenih funkcionalnih apartmana sa balkonima koji nude pogled na planinu, idealnih za boravak sa prijateljima.


APARTMAN ZA 5 OSOBA – 1 SPAVAĆA SOBA.  Površina apartmana: 28 do 30 m²; broj soba: 2; broj spavaćih soba: 1; maksimalan kapacitet: 5 osoba; opis smeštaja: 1 dnevni boravak, 1 spavaća soba, 1 kuhinjica, 1 kupatilo i 1 odvojeni toalet; sadržaji u dnevnom boravku: 2 krevet od kojih se jedan razvlači (dimenzija 190x85cm); sadržaji u spavaćoj sobi: 1 spavaća soba sa 1 bračnim krevetom ili 2 single krveta; sadržaji u kupatilu: 1 kada ili 1 tuš i 1 odvojeni toalet; sadržaji u kuhinji: opremljena kuhinjica otvorenog tipa i dnevni boravak.

APARTMAN ZA 7 OSOBA – 1 SPAVAĆA SOBA. Površina apartmana: 35 do 40 m²; broj soba: 3; broj spavaćih soba: 1; maksimalan kapacitet: 7 osoba;  opis smeštaja: 1 dnevni boravak, 1 spavaća soba, 1 kuhinjica, 1 kupatilo i 1 odvojeni toalet. Neki smeštaji su dupleksi; sadržaji u dnevnom boravku: 2 krevet od kojih se jedan razvlači (dimenzija 190x85cm);  sadržaji u spavaćoj sobi: 1 spavaća soba sa 1 bračnim krevetom ili 2 single krveta; sadržaji u kupatilu: 1 kada sa 1 toaletom i 1 tuš;  sadržaji u kuhinji: opremljena kuhinjica otvorenog tipa i dnevni boravak.

VAL THORENS

Snow Park
Halfpipe
Sport shop
Ski school
Ski kindergarten
Snow scooters

Restaurant
Bar
Disco
Cash point
Supermarket
Bank

Swimming pool
Ice rink
Toboggan run
Snow shoe walking
Horse-drawn carriages
Helicopter rides

ZABAVNI SNOW SADRŽAJ

HELI-SKIING

Heli-skiing nije moguć u Francuskoj, jer je zabranjen pre nekoliko godina zbog brige o životnoj sredini. Međutim, kompanije za heli-skiing u Val Thorensu će vas odvesti u obližnju Italiju, obično La Rosiere ili La Thuile.

To je uzbudljiv način da uživate u svim čudima divljine. Ne morate biti profesionalac da biste se bavili heli-skiingom, ali trebali biste biti relativno vešt i samopouzdan skijaš.

Na avanturi heli-skiinga, obično imate izbor od 1-3 spuštanja. Kompanije za heli-skiing će obezbediti svu neophodnu opremu za lavine za siguran izlet

DRUGE STVARI KOJE MOŽETE RADITI U VAL THORENSU

Bilo da jednostavno niste zainteresovani za skijanje, ili želite da probate nešto drugačije, Val Thorens nudi mnogo aktivnosti za avanturiste.

TOBAGANNING
Sa impresivnih 6km, Cosmojet je najduža staza za sankanje u Francuskoj. Toliko je dugačka da traje 45 minuta! Savršena aktivnost za decu i odrasle podjednako, ovo je uzbudljiv način da se spustite niz planinu.
Garantovan je veliki broj smeha dok se spuštate niz padine na zadnjici! Za dodatno uzbuđenje, možete se sankati i uveče.

IGLOO VILLAGE
Val Thorens verzija poznatog Led-hotela, Iglo selo je mini hotel izrađen od snega i leda. Sadrži ledeni bar, restoran i hotelske sobe. Međutim, ne morate tamo prespavati. Nalazi se odmah pored zelene staze, pa je dostupan i skijašima i onima koji ne skijaju. Iglo selo je otvoreno svakodnevno od 10:00 do 17:00 tokom zime. Posetite ga sredom uveče za tradicionalni sir fondue.

ZIP WIRE
Koji bolji način da pokrenete adrenalin nego jureći iznad padina.
La Bee tirolijska linija je dvostruka zip linija dužine 1,800m, do 65m iznad tla, i najviša je zip linija u Evropi. Može se pristupiti sa vrha ski lifta La Moutière.
Tu je i Bouchet tirolijska linija na kojoj možete dostići brzine do 100 km/h!

FAT BIKING
Fat biking je aktivnost koja je znatno porasla na popularnosti.
U suštini, to je vožnja planinskog bicikla na snegu, sa biciklom posebno dizajniranim za tu svrhu, uz pomoć električne asistencije.
Ovo je za ljubitelje adrenalina, jer jurnjava niz snežnu planinu na biciklu nije za one sa slabim srcem!

SNOWMOBILING
Uvek popularan način za izlazak na staze nakon mraka. Ne postoji ništa bolje od jurnjave preko ski staza pod zvezdanim nebom. Možete se voziti sami ili u paru, u zavisnosti od toga koliko ste sigurni u vožnju snežnog motora.

PARAGLIDING
poletite u vazduh sa dozom adrenalina paraglajdingom preko planina. Klizite kroz nebo, preko padina i uživajte u spokojstvu Alpa pod baldahinom.

ICE DRIVING
Ako želite uzbuđujući odmor od skijanja, probajte vožnju po ledu. Na ledenoj stazi Alena Prosta, možete naučiti kako da vozite na ledu od najboljih. Ili, ako ne želite sami da vozite, možete biti suvozač.

ICE DIVING
Za nezaboravno iskustvo, idite na ronjenje ispod leda na jezeru Lac du Lou u Val Thorensu. Imate 20 minuta ispod leda, sa svom opremom koja je obezbeđena. Možda nije za one sa slabim srcem, ali je zaista magično iskustvo.

Kako doći do Val Thorens?

GPS koordinate: 45.296916977549465, 6.575776371910666
Mapa: Rezidencija Les Temples du Soleil
Najbliži aerodromi: Chambéry (95km), Geneva-Cointrin (135km), Lyon Saint Exupéry (185km), Grenoble St-Geoirs (170km)
Shuttle bus Ženeva aerodrom – Val Thorens: više puta u toku dana po ceni od 125-145€ za povratnu kartu (na upit)
Dolazak putem (kolima ili autobusom): A43 autoput do Albertville, magistralni put RN90 do Moûtiers, dalje ka Aime / Bourg Saint Maurice i nastavak ka Val Thorens
Omogućen direktan prilaz kolima do smeštaja. Podzemni i otvoreni parking se nalazi na 50-100m od rezidencije. Cena: €84 nedeljno. Napomena: kapacitet je ograničen te je preporučljivo rezervisati mesto telefonom na: +33 (0)4 79 00 02 49 ili na web sajtu: www.valthoparc.com
Dolazak vozom: Val Thorens  pozicioniran na 50 km od Moûtiers koji je povezan TGV sa evropskim gradovima Lillom, Parizom, Briselom i Londonom. Lokalni shuttle autobusi više puta u toku dana saobraćaju na relaciji Moutiers – Val Thorens

Instrukcija za plaćanje

Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage,Narodnog fronta 10, 21000 Novi Sad. Broj tekućeg računa u ERSTE Bank: 340-11006070-35, poziv na broj je broj Vašeg ugovora.

 MODELI PLAĆANJA

Rezervacija: 100€ sklapanje Ugovora, tj. u roku od 3 radna dana od dobijanja elektronskog Ugovora.
Ostatak do 25 dana do polaska / + opciono odloženo plaćanje čekovima građana (bez kamate) ili putem administrativne zabrane.

*sve doplate i umanjenja (međunarodno zdravstveno osiguranje, SnowFest, BBQ obroci.. , popust za ranu prijavu) se vrše u sklopu poslednje rate
**u slučaju odabira odloženog plaćanja predaju se čekovi / administrativna zabrana u navedenoj vrednosti u terminu uplate poslednje rate., lično ili poštom. Ček na poleđini obavezno sadrži: ime, prezime, jmbg, ulicu stanovanja, br.lk., mob tel

MODEL PLAĆANJA
rezervacija 100e
15.11.2023. 200e
15.02.2024. ostatak + doplate – umenjenja

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu (u vidu odgovora na mejl ili potpisa).

Za sve rezervacije koje se otkažu usled promena koje su izazvane pogoršanjem zdravstvenog stanja, vanrednim stanjem, zatvaranjem granica ili drugih odluka koje su donešene ispred vlada nekih od države finalne destinacije ili tranzitnih država, a u vezi sa COVID, ne postoje posebni uslovi otkaza.

Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na (u vidu odgovora na mejl ili potpisa) ukupnu cenu putovanja i to:
– 10% ako se putovanje otkaže do 90 dana pre početka putovanja,
– 20% ako se putovanje otkaže do 89-50 dana pre početka putovanja,
– 40% ako se putovanje otkaže 49 do 30 dana pre početka putovanja,
– 80 % ako se otkaže 29 do 15 dana pre početka putovanja,
– 90 % ako se otkaže 14 do 7 dana pre početka putovanja,
– 100 % ako se otkaže 6 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

PRIJATELJI

Wake up.

kick ass.
repeat.